מחזור מוצרי אלקטרוניקה

עוד לפני שנרחיב על מחזור אלקטרוניקה, זה הזמן להודות שאנחנו חיים בעולם נפלא מבחינה טכנולוגית: כשאנחנו נמצאים בדרכים, ביום לחוץ ועמוס בסידורים, אנו יכולים בהינף כפתור לוודא שנספיק להגיע לחנות שתכננו לפני שעות הסגירה שלה, שמופיעות בגוגל. אנחנו יכולים בתוך דקות ספורות לשים את ידינו על אנציקלופדיה אינטרנטית או לקנות מניות.

בבית, אנו נהנים ממוצרי אלקטרוניקה שהורינו וסבינו יכלו רק לחלום עליהם: יש לנו מחשבים, מקררים, מכונות כביסה, מייבשים (שלעתים אפילו משולבים במוצר אחד), שואבי אבק ורובוטים שמנקים בעצמם, מעבדי מזון, נינג'ות, סוחטי מיצים, מזגנים עוצמתיים ועוד. ביתנו עמוס לעייפה במוצרי אלקטרוניקה שמקלים עלינו את החיים ומאפשרים לנו לרבוץ על הספה ללא רגשות אשמה בזמן שהם עובדים בשבילנו.

אם לא די בכך, רכבים חשמליים צצים על יותר ויותר ברחוב, כפטריות אחרי הגשם, ואופניים וקורקינטים חשמליים הפכו לכלי תחבורה נפוצים במיוחד. מגמת החשמול וההצטיידות במוצרי אלקטרוניקה צפויה להמשיך להתרחב, משום שאנו חיים בעולם טכנולוגי יותר מאי פעם.

על רקע ההתפתחות הטכנולוגית המטאורית הזו, הגיע הזמן לשאול ברצינות – איך הסביבה וכדור הארץ יכילו זאת ומה אנו יכולים לעשות כדי לדאוג לקיום בן קיימא גם לצאצאינו?

ללא ספק, אחת התשובות המרכזיות לשאלה היא: ביצוע מחזור מוצרי אלקטרוניקה. למחזור אלקטרוניקה יש לא מעט יתרונות, והוא אף עשוי להשתלם לכם כלכלית. מתעניינים איך? נגיע לזה, אך קודם חשוב להבהיר את הנזקים הנוצרים מאי מחזור מוצרי אלקטרוניקה.

מחזור מוצרי אלקטרוניקה: כדור הארץ יודה לכם

למרבה הצער, פסולת אלקטרונית היא אחת מהפסולות המזהמות ביותר בנמצא. 70% מהפסולת הרעילה שנוצרת בישראל היא של מוצרי אלקטרוניקה, אף על פי שהיא מהווה רק 3% מסך הפסולת.
ניתן כמה דוגמאות לנזק שיכול להיגרם מפסולת אלקטרונית שלא עוברת מחזור אלקטרוניקה מוסדר:

חשוב לדעת שבשנת 2014 נכנס לתוקף חוק פסולת אלקטרונית, והוא מחייב יצרנים ויבואנים של פסולת אלקטרונית למחזר פסולת זו בשיעור מסוים, לרבות מחזור מוצרי אלקטרוניקה קטנים. לשם יישום החוק והבטחת איסוף הפסולת ומחזור מוצרי אלקטרוניקה, המשרד להגנת הסביבה בחר בתאגיד מ.א.י ובתאגיד אקומיוניטי שיפעלו להבטיח מחזור מוצרי אלקטרוניקה כחוק, באמצעות המימון שמעבירים היצרנים והיבואנים.

מחזור אלקטרוניקה: מקררים ומזגנים

בעקבות החזון שלנו ב-All Recycling להגדיל את השמירה על איכות הסביבה, בשנת 2023 התחלנו להפעיל מפעל חדש (מפעל LDA -Appliances Large Domestic) למחזור אלקטרוניקה, המתמקד במקררים ומזגנים, והוקם בשיתוף חברת אלקטרה ותאגיד המיחזור מ.א.י. המפעל שם דגש על מיחזור גזי הקירור שנמצאים במקררים ובמזגנים, בהתאם לתקנים האירופיים המחמירים ביותר. מיחזור הגזים המשפיעים על האקלים אמור להיות חלק אינטגרלי במחזור אלקטרוניקה, אולם המפעל שהוקם הוא היחיד שעומד בתקנים האירופיים המחמירים.

מחזור מוצרי אלקטרוניקה קטנים

לחברתנו יש מפעל נוסף למחזור מוצרי אלקטרוניקה קטנים (מפעל Small Domestic Appliances). המפעל נבנה לפי תקינה אירופית מחמירה והוא מעניק פתרון משתלם של מחזור מוצרי אלקטרוניקה לפי חוק. בלב המפעל יש קו מחזור אלקטרוניקה אוטומטי ומתקדם, הנחשב לגדול ביותר במזרח התיכון.

בנוסף למפעל המקררים ולמפעל SDA שלנו המבצע מחזור מוצרי אלקטרוניקה קטנים, חברתנו ממחזרת מתכות, מצברים וסוללות, ואף מבצעת השמדת מידע מגנטית – כל זאת תוך הקפדה על הוראות המשרד להגנת הסביבה והחוק.

כך תרוויחו ממחזור אלקטרוניקה

אם בארגון שלכם הצטבר מלאי של מוצרי חשמל שיצאו משימוש, כגון מחשבים, מדפסות וכבלים, תוכלו להעבירו אלינו לתהליך של מחזור אלקטרוניקה, ולתרום בעקיפין, להגדלת שוק מיחזור מוצרי אלקטרוניקה, שיבטיח לכם שגם כאשר אתם תרצו לרכוש מוצרים, חלק מההיצע שיוצע לכם יהיה ממחוזר ומוזל יותר. ובנוסף, למצב את ארגונכם כארגון "שוחר סביבה" מול לקוחותיכם.

אנו ב-All Recycling פועלים להגדיל את האחוז של מחזור אלקטרוניקה בישראל ולהביא לכך שמעל ל-30 אלף טונות פסולת אלקטרונית בשנה שכיום נשרפים או מוברחים מעבר לגבולות המדינה, יגיעו אלינו, לפחות בחלקם, ויעברו הליך מסודר לפי חוק של מחזור אלקטרוניקה. בכך אנו מקווים להגשים את החזון שלנו לשנות את המגמה של פסולת אלקטרונית שלא מטופלת כראוי ומזיקה לבריאות ולסביבה, ולהביא לתרומה לבריאות ולסביבה.

בקשה לאיסוף פסולת אלקטרונית (לחברות וארגונים בלבד)

מלאו בקשה לאיסוף פסולת אלקטרונית (לחברות וארגונים בלבד), או חייגו 072-2605888

contact-form-bg-img
Loading...
דילוג לתוכן